Es denuncien els primers 77 acomiadaments a Andorra

https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2020/03/24/denunciats_els_primers_acomiadaments_158920_1125.html

El registre que compta les persones que han estat acomiadades des de l’inici de la pandèmia del coronavirus ha rebut les primeres 77 denúncies. Així ho va confirmar el ministre Jover ahir al vespre. Sobre els sectors d’on provenen aquests treballadors va dir que 35 són de l’hostaleria. A més a més, el portaveu de Govern també va assenyalar que s’havien iniciat quatre expedients més a comerços que estaven oberts incomplint el decret.
En aquest sentit, el ministre portaveu va dir que ara calia fer un cribratge entre els casos que eren contractes de temporada i que havien cessat per aquesta motivació, o bé si eren no estacionals. Jover va apel·lar a la responsabilitat dels empresaris de cara a mantenir els treballadors i va recordar que la llei de mesures urgents aprovada ahir té una línia de crèdit de 60 milions d’euros adreçada a pagar despeses corrents, com poden ser els salaris dels treballadors, i que per tal d’acollir-s’hi cal no haver acomiadat el personal.
Pel que fa als temporers que han de retornar al seu país, Jover va dir que a la web que ha habilitat el Govern hi ha un total de 1.415 inscrits. Sobre això, va dir que s’estudiava cada cas per veure com es podia facilitar el retorn als seus països d’origen, però va afegir que “la majoria han percebut els sous tal com estaven establerts als seus contractes”. Pel que fa als desplaçaments cap a l’aeroport, el ministre portaveu va explicar que la línia regular estava suspesa i que només es realitzaven desplaçaments en el moment que hi havia vols.

https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2020/03/24/denunciats_els_primers_acomiadaments_158920_1125.html