La Unió Sindical d’Andorra (USdA) es planteja convocar una manifestació si el Govern no ofereix solucions al problema de l’habitatge

La Unió Sindical d’Andorra (USdA) es planteja convocar una manifestació si el Govern no ofereix solucions al problema de l’habitatge

La Unió Sindical d’Andorra (USdA) es planteja convocar una manifestació si el Govern no ofereix solucions al problema de l’habitatge. En aquest sentit, el seu secretari general, Gabriel Ubach, va reiterar que el que cal no són solucions a llarg termini, sinó immediates, que la Llei òmnibus no ha tingut cap impacte positiu i que “o prenem decisions valentes o els pisos seguiran augmentant de preu”. 
Ubach també es va mostrar molt crític amb les estadístiques oficials, que va qualificar d’esbiaixades. Així, va dir que afirmar que el preu mitjà d’un habitatge de lloguer puja a 600 euros “és una burla”, i va ironitzar que “són pisos a Andorra, no tendes del Decathlon”. També va considerar que la despesa que les famílies destinen a habitatge és molt més del 28% que diu Estadística i va remarcar que en realitat passa del 60%, ja que cal tenir en compte la calefacció, la llum, l’aigua, la plaça d’aparcament i tot el que fa referència a un habitatge. Així, va apuntar que segons com es presentin les dades aquestes poden amagar realitats diverses. D’aquesta manera, va argumentar que “si el senyor Filloy es menja dos pollastres i nosaltres cap, estadísticament ens haurem menjat un pollastre cadascú, però la realitat serà que un se n’ha menjat dos i l’altre s’ha mort de gana”. A més, va assenyalar que si tothom a Andorra cobra 2.000 euros i paga 600 euros de lloguer “no sé de què ens queixem”. 
Ubach va exposar que l’USdA té clar que si el Govern no vol entendre l’abast que té el problema difícilment hi podrà trobar una solució. És per això que en la reunió que avui mantindrà el sindicat amb el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, l’entitat li traslladarà la situació dels treballadors i els pensionistes i la necessitat de millorar la qualitat de vida d’aquestes persones. Ubach també va apuntar que convidaran el ministre a baixar al carrer, “a veure si li ofereixen un pis a 600 euros”. El secretari general de l’USdA va insistir que “les famílies ho estan passant malament” i que això “s’ha d’acabar”.

https://www.bondia.ad/societat/lusda-es-planteja-mobilitzacions-si-no-sactua-amb-els-lloguers