Les noves mesures ja inclouran els ERTO. La setmana vinent es parlarà amb els grups polítics per tramitar-les el 15 d’abril

Les noves mesures ja inclouran els ERTO La setmana vinent es parlarà amb els grups polítics per tramitar-les el 15 d’abril

El Govern ja té a punt el segon paquet de mesures econòmiques per tal de pal·liar la crisi provocada pel coronavirus. Així ho va confirmar el ministre portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa d’ahir, en la qual va explicar que la voluntat de l’executiu és que durant la setmana vinent es pugui parlar amb els diferents grups parlamentaris, tant de la majoria com de l’oposició, per tal que hi puguin fer les seves aportacions. Un cop fet això, la intenció és presentar-ho al Consell General el dia 15 vinent, amb caràcter d’extrema urgència, tal com es va fer amb l’anterior llei, i votar-ho en 48 hores i que pugui entrar en vigor abans que acabi el mes d’abril.

Les noves mesures ja inclouran els ERTO La setmana vinent es parlarà amb els grups polítics per tramitar-les el 15 d’abrilEntre les mesures que s’inclouran en aquest segon paquet de mesures hi haurà un mecanisme per suspendre els contractes laborals de manera temporal; el que popularment es coneix com a ERTO. Cal recordar que aquesta és una mesura que els diferents sectors empresarials han reclamat des de l’inici de la crisi. A més a més, el cap de Govern va posar de manifest que s’estava treballant en aquesta direcció en una carta adreçada a l’Associació de Comerciants de l’Eix Central.
Sobre el desenvolupament de la crisi, Jover va dir que “nosaltres sempre hem dit que vèiem aquesta situació en tres etapes: la primera amb les mesures adreçades a poder mantenir els llocs de treball; una segona, on si és necessari s’ampliaran aquestes accions, i finalment una tercera, que és l’endemà i quan les empreses puguin tornar a aixecar la persiana. També treballem en aquest supòsit per tal que la tornada a la normalitat sigui el més ràpid possible”.

La palanca del turisme
El ministre portaveu també va abordar la situació de les empreses del sector turisme i associats, de les que va dir que “han de ser una de les palanques de la recuperació. Han sigut, són i seran una part important de l’economia del país”. Sobre el que s’està treballant concretament en aquest sector, Jover va dir que “em consta que Andorra Turisme està treballant per poder reactivar el sector tan bon punt s’aixequi el confinament. Però és evident que al començament caldrà reorientar-lo per tal d’aconseguir que el sector tingui com més gent millor”.
Amb referència als crèdits tous, Jover va dir que s’havien rebut un total de 1.192 sol·licituds, de les quals se n’havien resolt 54. Aquestes, de les quals 47 van ser positives i 7 negatives, suposen un import total d’1,9 milions en despesa corrent i 100.000 euros en refinançament de préstecs. Del total de peticions, aproximadament un terç han estat fetes per autònoms.

El fons gairebé es dobla
Pel que fa al fons de solidaritat, amb les aportacions fetes ahir, va assolir la xifra d’1.274.884 euros. En aquest punt, el ministre portaveu va voler agrair la solidaritat que està arribant de tots els sectors de la societat andorrana, sigui amb ingressos als comptes o amb els SMS al 828, que aporten dos euros amb cadascun al fons de solidaritat. En el moment de la roda de premsa, Jover va confirmar que s’havien rebut prop de 18.000 SMS, que suposava una aportació de 35.882 euros.

https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2020/04/03/els_erto_inclouran_les_noves_mesures_159313_1125.html