Salut modificarà la Llei del SAAS per fer-lo transparent – El ministre Benazet també fixa com a objectiu introduir millores en l’eficiència de la institució

El ministeri de Salut durà a terme la modificació de la Llei del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) amb l’objectiu d’implementar nous mecanismes per a fer-lo més transparent. Així ho va fer saber el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la reunió que ahir van mantenir amb els grups parlamentaris de Demòcrates (DA), de Liberals (L’A) i de Ciutadans Compromesos (CC). A banda de treballar per la transparència de l’ens, el ministre Benazet també es fixa com a objectiu la introducció de millores en l’eficiència de la institució.

El ministeri de Salut durà a terme la modificació de la Llei del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) amb l’objectiu d’implementar nous mecanismes per a fer-lo més transparent. Així ho va fer saber el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la reunió que ahir van mantenir amb els grups parlamentaris de Demòcrates (DA), de Liberals (L’A) i de Ciutadans Compromesos (CC). A banda de treballar per la transparència de l’ens, el ministre Benazet també es fixa com a objectiu la introducció de millores en l’eficiència de la institució. El titular de Salut va ser precisament el director assistencial del SAAS des del maig de 2016 fins a l’abril passat, quan va jurar el càrrec com a conseller general.
La manca de transparència ha estat, precisament, una de les polèmiques sorgides en els darrers anys després que es destapessin diverses irregularitats comeses al SAAS i per les quals Govern va prendre mesures al respecte arran de l’informe del Tribunal de Comptes en relació a l’exercici del 2014. El PS també va portar el cas a la Batllia amb la intenció que s’investigués una trama de corrupció més enllà dels tres casos que va judicialitzar Govern.
Les polítiques públiques en matèria de salut apunten a una estructura coordinada que vetlli per la prevenció i per la qualitat de vida de les persones, i que tingui una cura especial de la cronicitat, de l’envelliment saludable i de la dependència tenint en compte l’envelliment progressiu de la població i la cronificació de determinades malalties. Pel que fa als serveis, el Govern aposta per mantenir la qualitat, essent aquesta compatible amb la sostenibilitat del sistema.

https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2019/07/17/salut_modificara_llei_del_saas_per_fer_transparent_148446_1125.html