VIDEOS

El Sindicat Andorrà de Treballadors dóna suport a l’USdA en la vaga dels funcionaris. 

La vaga dels funcionaris ha centrat bona part de la reunió que aquest dissabte al matí ha mantingut l’USdA i el SAT. Aquest últims donen suport a la iniciativa. Per la seva part els funcionaris adverteixen que estan disposats a negociar els serveis mínims, però no acceptaran imposicions per part del Govern.

La vaga es farà, tot i que no s’ha decidit quina fórmula utilitzaran. Serà la setmana vinent quan els diferents sindicats de funcionaris consensuaran aquest punt. En tot cas deixant clar que la intenció és minimitzar al màxim l’impacte, per no perjudicar la resta de la ciutadania. En aquest sentit l’USdA assegura que els funcionaris estan disposats a consensuar els serveis mínims amb el Govern, però sense imposicions.

Segons Ubach, la vaga arriba per la negativa del Govern a negociar i lamenta que alguns vegin aquesta via com una mesura dels funcionaris per garantir el seu estatus.

Durant la trobada d’aquest dissabte el SAT ha donat suport a la vaga dels funcionaris. Reconeixen que una vaga similar seria inviable entre el sector privat, més vulnerable a les conseqüències negatives que es podrien derivar. Per a l’entitat degana del moviment sindical al país els funcionaris no són uns privilegiats: el problema és que els treballadors privats no disposen de les mateixes garanties.

L’USdA vol reunir-se a partir de la setmana vinent amb els grups parlamentaris de l’oposició i no descarten fer-ho també amb el grup parlamentari de DA.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatge: Joel Romero