El registre de Treball detecta 21 acomiadaments injustificats

El registre de Treball detecta 21 acomiadaments injustificats El ministre portaveu ha destacat que el Govern ha rebut 993 sol·licituds d'empreses i autònoms per acollir-se als crèdits tous.

El registre de Treball detecta 21 acomiadaments injustificats El ministre portaveu ha destacat que el Govern ha rebut 993 sol·licituds d’empreses i autònoms per acollir-se als crèdits tous.

El registre de Treball que Govern va posar en marxa per notificar acomiadaments ha rebut 21 sol·licituds que tenen dret a reclamar una indemnització per ser acomiadaments injustificats, segons ha fet saber el ministre portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa d’aquest vespre. Jover ha destacat que el registre té un total de 324 inscrits, dels quals 246 són contractes de temporada (un 72%) i 78 són persones que tenien contractes indefinits (28%). El servei ja ha contactat amb 153 dels inscrits i segueix analitzant els acomiadaments cas per cas per tal d’estudiar si s’ha fet amb dret a llei o no i recomanar als perjudicats les eines per recuperar la feina o per informar sobre quines ajudes es poden acollir si és necessari.   
El ministre Eric Jover també ha explicat que l’ampliació del permís de residència pels temporers argentins es farà automàticament fins al 3 de maig i que no cal que aquests passin pel servei d’Immigració. Així mateix, Jover ha quantificat en 1775 les persones temporeres compatibilitzades pel ministeri d’Afers Exteriors, tot i que Jover ha detallat que les dades s’hauran d’actualitzar després del vol que hi ha programat pel 5 d’abril, on es traslladarà 400 temporers des de Tolosa fins a l’Argentina, tot i que ha destacat que el viatge « podria no fer-se » en funció de les mesures i decisions internacionals per la Covid-19. Jover també ha detallat que els viatgers són personal de les diferents estacions d’esquí i que Govern treballa en l’anàlisi cas per cas per prioritzar les places. Pel que fa als crèdits tous, el portaveu de l’executiu ha detallat que han rebut un total de 993 sol·licituds, i actualment hi ha 20 persones treballant en l’anàlisi d’aquestes per donar resposta com més aviat millor, però que encara no s’han fet resolucions positives ni negatives cap a les empreses i autònoms que han sol·licitat aquest programa d’ajudes econòmiques. Eric Jover també ha subratllat que el fons de solidaritat ja ha rebut més de 600.000 euros en donacions i que el número de telèfon 828 compta amb més de 17.000 SMS, xifra que suposa més de 34.000 euros.