Preocupació per la visita del grup del Consell d’Europa i la situació dels treballadors ‘low cost’.

Preocupació per la visita del grup del Consell d’Europa i la situació dels treballadors ‘low cost’. La policia i Immigració haurien inspeccionat obres en marxa i habitatges on podrien estar vivint aquests empleats subcontractats per assegurar que tenen la documentació en regla davant l’arribada, dilluns del Grup d’Experts de l’organisme contra el Tràfic d’Éssers Humans. 

Preocupació per la visita del grup del Consell d’Europa i la situació dels treballadors ‘de baix cost’. (Low cost)
La policia i Immigració haurien inspeccionat obres en marxa i habitatges on podrien estar vivint aquests empleats subcontractats per assegurar que tenen la documentació en regla davant l’arribada, dilluns del Grup d’Experts de l’organisme contra el Tràfic d’Éssers Humans. 

Oficialment, de portes enfora, el Govern assegura que no hi ha res que grinyoli legalment amb les subcontractacions de treballadors llatinoamericans, principalment peruans, en diverses obres del país. La realitat, però, és diferent. La visita d’una delegació del Grup d’Experts del Consell d’Europa en la lluita contra el tràfic d’éssers humans (GRETA) la setmana vinent genera preocupació. Per això, aquest divendres, segons ha pogut saber Altaveu, s’haurien fet inspeccions per assegurar-se que les condicions d’aquests empleats són, com a mínim, correctes.

La visita dels representants de l’organisme europeu, creat justament per garantir que els diferents estats membres compleixen el que estableix el conveni de l’organisme contra el tràfic d’éssers humans tindrà lloc la setmana vinent. A banda de les visites institucionals, també tindran trobades amb agents socials. I des del Govern es té clar que la situació d’aquests treballadors es posarà sobre la taula. I especialment el fet que es troben al país però amb les condicions laborals -inferiors- del seu lloc d’origen.

 

https://www.altaveu.com/actualitat/economia/preocupacio-visita-grup-consell-europa-situacio-treballadors-low-cost_44297_102.html