Prop de mig miler de persones es mobilitzen contra la situació socioeconòmica que viu el país.

Prop de mig miler de persones es mobilitzen contra la situació socioeconòmica que viu el país. La manifestació convocada per la plataforma sindical s’ha iniciat desangelada sota la pluja però a mida que ha avançat per l’avinguda Carlemany i Meritxell s’hi han anat afegint manifestants, 400 segons el servei de circulació de la capital i entre 550 i 700 segons els organitzadors. La manifestació convocada per la plataforma sindical per denunciar la situació socioeconòmica que viu el Principat ha començat desangelada sota la pluja però s’ha anat animant a mida que ha avançat el recorregut. A l’altura de la plaça de la Rotonda hi havia prop de mig miler de manifestants cridant diverses consignes, entre les quals, tot sovint, el “lladres” contra la classe política. Tot i el dia escollit i el mal temps, que obligava els manifestants a marxar sota els paraigües, hi havia relativa satisfacció per l’assistència. Més encara després que la convocatòria a la plaça Coprínceps hagi resultat inicialment força desencoratjadora. Tot just dos centenars de persones han iniciat el recorregut, evidenciant llavors que la ciutadania andorrana no es mulla per molt malament que estiguin les coses. Xiulets, consignes diverses i molta puntualitat i paraigües, això sí, es deixen notar per l’avinguda Carlemany i, posteriorment, per Meritxell. Segons el servei de circulació d’Andorra la Vella, haurien acudit a la marxa unes 400 persones. Segons els organitzadors, entre 550 i 700 manifestants han secundat la reivindicació.

Prop de mig miler de persones es mobilitzen contra la situació socioeconòmica que viu el país.
La manifestació convocada per la plataforma sindical s’ha iniciat sense encant sota la pluja, però a mesura que ha avançat per l’avinguda Carlemany i Meritxell s’hi han anat afegint manifestants, 400 segons el servei de circulació de la capital i entre 550 i 700 segons els organitzadors.

La manifestació convocada per la plataforma sindical per denunciar la situació socioeconòmica que viu el Principat ha començat sense gràcia sota la pluja, però s’ha anat animant a mesura que ha avançat el recorregut. A l’altura de la plaça de la Rotonda hi havia prop de mig miler de manifestants cridant diverses consignes, entre les quals, tot sovint, el “lladres” contra la classe política. Tot i el dia escollit i el mal temps, que obligava els manifestants a marxar sota els paraigües, hi havia relativa satisfacció per l’assistència.

A l’altura del que es coneix actualment de forma popular com la plaça del ‘The Cloud’, s’ha fet una aturada i ha pres la paraula el primer secretari de la Unió Sindical d’Andorra (USd’A), Gabriel Ubach. El sindicalista, que havia pronosticat entre 1.500 i 2.000 persones assegurava llavors, quan marxaven entre 350 i 400 persones que eren més de mil, xifra a la qual evidentment no s’arribava, Sia com vulgui, Ubach ha assegurat que “no pararem fins que aquest Govern que només fa polítiques neoliberals ens escolti” i ha clamat a favor d’una “Andorra “que sigui un lloc per viure-hi i no només treballar”. “Aquest país, que durant segles ha acollit als forasters, com us agrada dir, avui només acull i amb els braços oberts als qui tenen una bona ‘billetera’”, resa el manifest que es llegeix a la plaça de les Arcades, al terme del recorregut El punt culminant de la protesta hauria de ser la lectura d’un manifest, sota el títol, tal com ja s’havia avançat, de ‘Ja n’hi ha prou’, al final del recorregut, a la plaça Guillemó. El discurs, ple de crítiques a la gestió de l’actual executiu i, especialment, del cap de Govern, Xavier Espot -fins i tot fent servir algunes declaracions dels darrers dies-, ha fet una triple petició: habitatge assequible, salaris dignes i un sistema de salut pública i gratuïta, en el qual s’inclogui la mental. I és que, si bé el detonant de la mobilització ha estat que no s’hagi acceptat la petició de millora dels sous posada sobre la taula pels sindicats en el Consell Econòmic i Social (CES), les reclamacions no s’han volgut quedar aquí. De fet, a l’hora de retreure coses a Govern s’han abordat diferents àmbits. Evidentment, el tema salaris. Han acusat Espot “d’enganyar els agents socials i als sindicats fent-los participar en el teatre d’intentar arribar a acords” quan “sabem des d’un inici teníeu escrit el guió i el final: fer el que voleu sense tenir-nos en compte”. També es considera l’executiu “culpable” de “no tenir la voluntat de solucionar el greu problema de l’habitatge” i, de fet, entenen que les polítiques dels darrers anys “han agreujat la dificultat d’accedir a un pis”. A Espot i a la resta del Govern se’ls veu “còmplices” per “contractar treballadors a més de 40 hores setmanals amb salaris de misèria i deixar-los viure en pisos de 80 metres quadrats amb cinc persones més”.

Més encara després que la convocatòria a la plaça Coprínceps hagi resultat inicialment força desencoratjadora. Tot just dos centenars de persones han iniciat el recorregut, evidenciant llavors que la ciutadania andorrana no es mulla per molt malament que estiguin les coses. Xiulets, consignes diverses i molta puntualitat i paraigües, això sí, es deixen notar per l’avinguda Carlemany i, posteriorment, per Meritxell. Segons el servei de circulació d’Andorra la Vella, haurien acudit a la marxa unes 400 persones. Segons els organitzadors, entre 550 i 700 manifestants han secundat la reivindicació.

 

https://www.altaveu.com/actualitat/societat/andorra-no-es-mulla-fiasco-manifestacio-contra-situacio-socioeconomica_44270_102.html