L’USdA denuncia que hi ha empreses que demanen el resultat del test als empleats

L'USdA denuncia que hi ha empreses que demanen el resultat del test als empleats El sindicat recorda que aquesta pràctica és "del tot inadmissible" després de rebre queixes d'alguns assalariats

La Unió Sindical d’Andorra (USdA) ha explicat en un comunicat que ha rebut queixes de treballadors als quals les seves empreses els hi han demanat sotmetre’s als tests d’anticossos de la Covid-19 i que després els hi siguin comunicat els resultats. L’ens ha indicat que aquesta pràctica és « del tot inadmissible » i ha recordat que els treballadors no tenen cap obligació de comunicar els resultats, ni tampoc si s’han fet la prova. « Entenem que aquesta informació s’ha de reservar a la xarxa sanitària », ha indicat l’USdA en el comunicat, en el qual ha demanat al Govern que vetlli pel bon ús de la informació sanitària i que impedeixi que aquesta es pugui utilitzar per a cap persona que no estigui involucrada en la sanitat. A més, ha exigit que impedeixi que aquesta es pugui convertir en « una cacera de bruixes del món empresarial en contra dels treballadors del país ». 
En aquest sentit, cal recordar que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ja va avisar que els resultats dels tests dels assalariats no es proporcionaria a les empreses i seria d’ús exclusiu d’aquests, així com del ministeri. 
Tanmateix, i tot i no ser obligatori, la Unió Sindical ha recomanat als treballadors que es facin els tests d’anticossos per poder tenir una visió sanitària la més acurada possible de l’abast de la pandèmia a Andorra.