Ministra Descarrega: La llei dels funcionaris s’ha de negociar amb ‘els diputats empresaris’

Els sindicats de l’administració andorrana demanaran als grups parlamentaris de l’oposició al govern demòcrata liderat per Toni Martí que en la pròxima legislatura aboleixin la llei de la Funció Pública que el Consell General (Parlament) aprovarà amb tota probabilitat abans de l’estiu vinent. El portaveu sindical, Gabriel Ubach, considera “surrealista” que la ministra de la Funció Pública, Eva Descarrega, s’hagi ofert a fer de mediadora davant el grup de Demòcrates per Andorra (DA) per traslladar allò que els sindicats creguin necessari. Ubach ha desvetllat a LA VALIRA que l’argument donat als representants sindicals per Descarrega, durant la reunió mantinguda aquest dimecres, els hi va sorprendre el comentari de la ministra tot assegurant que “amb els que s’ha de negociar realment és amb els consellers generals (parlamentaris), ja que la majoria són empresaris, i no amb tres càrrecs d’aquest ministeri que són, alhora, funcionaris”. A partir de dilluns els sindicats de funcionaris iniciaran justament les trobades amb els grups representants a la cambra legislativa amb una primera reunió amb els liberals. No descarten tenir converses amb els demòcrates, tot i que a hores d’ara el clima de tensió és molt alt entre la formació de Martí i els sindicalistes. Uns contactes que tenen un doble objectiu, introduint esmenes al text aprovat per l’executiu i demanar-los que en el proper programa electoral estableixin una proposta clara per a la Funció Pública que passi, d’entrada, per abolir la llei que surti de l’actual Consell General. Ubach també ha mostrat la seva perplexitat davant les manifestacions del Portaveu i ministre de Finances, Jordi Cinca, que va qualificar “d’insostenible” l’actual llei dels funcionaris tot i que la proposada pel Govern “resultaria més cara per a les arques públiques”. En aquest sentit, ha considerat que la “veritable insostenibilitat són els 4,5 milions d’euros que es destinen anualment a pagar tots els càrrecs públics, inclosos els de l’executiu”. Els sindicalistes no tenen per ara prevista cap nova convocatòria de vaga i se centren a finalitzar l’elaboració de les iniciatives legislatives populars (ILP) que volen impulsar. Per una banda, la que reclama un nou sistema electoral i, per altra, la que exigeix l’establiment d’una llei de responsabilitat política, que Ubach considera “més necessària que mai vist que s’adjudiquen obres per un 60% més d’allò que inicialment es preveia”, com en el cas de les obres d’embelliment de l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella o “el presumpte tràfic d’influències del cap de Govern amb una empresa de la seva família, a través d’una adjudicació directa”.

Els sindicats de l’administració andorrana demanaran als grups parlamentaris de l’oposició al govern demòcrata liderat per Toni Martí que en la pròxima legislatura aboleixin la llei de la Funció Pública que el Consell General (Parlament) aprovarà amb tota probabilitat abans de l’estiu vinent.

El portaveu sindical, Gabriel Ubach, considera “surrealista” que la ministra de la Funció Pública, Eva Descarrega, s’hagi ofert a fer de mediadora davant el grup de Demòcrates per Andorra (DA) per traslladar allò que els sindicats creguin necessari.

Ubach ha desvetllat a LA VALIRA que l’argument donat als representants sindicals per Descarrega, durant la reunió mantinguda aquest dimecres, els hi va sorprendre el comentari de la ministra tot assegurant que “amb els que s’ha de negociar realment és amb els consellers generals (parlamentaris), ja que la majoria són empresaris, i no amb tres càrrecs d’aquest ministeri que són, alhora, funcionaris”.

A partir de dilluns els sindicats de funcionaris iniciaran justament les trobades amb els grups representants a la cambra legislativa amb una primera reunió amb els liberals. No descarten tenir converses amb els demòcrates, tot i que a hores d’ara el clima de tensió és molt alt entre la formació de Martí i els sindicalistes.

Uns contactes que tenen un doble objectiu, introduint esmenes al text aprovat per l’executiu i demanar-los que en el proper programa electoral estableixin una proposta clara per a la Funció Pública que passi, d’entrada, per abolir la llei que surti de l’actual Consell General.

Ubach també ha mostrat la seva perplexitat davant les manifestacions del Portaveu i ministre de Finances, Jordi Cinca, que va qualificar “d’insostenible” l’actual llei dels funcionaris tot i que la proposada pel Govern “resultaria més cara per a les arques públiques”. En aquest sentit, ha considerat que la “veritable insostenibilitat són els 4,5 milions d’euros que es destinen anualment a pagar tots els càrrecs públics, inclosos els de l’executiu”.

Els sindicalistes no tenen per ara prevista cap nova convocatòria de vaga i se centren a finalitzar l’elaboració de les iniciatives legislatives populars (ILP) que volen impulsar.

Per una banda, la que reclama un nou sistema electoral i, per altra, la que exigeix l’establiment d’una llei de responsabilitat política, que Ubach considera “més necessària que mai vist que s’adjudiquen obres per un 60% més d’allò que inicialment es preveia”, com en el cas de les obres d’embelliment de l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella o “el presumpte tràfic d’influències del cap de Govern amb una empresa de la seva família, a través d’una adjudicació directa”.

http://lavalira.eu/?p=7601