Els autònoms que vulguin aturar la cotització s’han d’adreçar a la CASS

Els autònoms que s'hagin vist obligats al cessament de l'activitat laboral per la situació d'emergència sanitària s'han d'adreçar a la CASS, on s'acolliran a la suspensió de la totalitat del pagament de les cotitzacions durant el període de confinament obligatori. La Caixa Andorrana de Seguretat Social ha comunicat aquest matí, arran de la llei aprovada ahir pel Consell General, una sèrie de mesures de suport als assegurats i autònoms per la situació d'emergència sanitària del coronavirus. Els assegurats que es trobin aïllats o diagnosticats per la Covid-19, rebran la baixa considerada com accident laboral i passaran a cobrar el 66% del sou. El personal sanitari o dels sectors actius aïllats o diagnosticats passaran a cobrar el 66% del seu salari, realitzant un complement per arribar al 100% en cas que la persona no tingui una assegurança complementària i sempre que l'empresa hagi declarat la situació com accident laboral. En el cas que l’empresa habiliti sistemes de teletreball no es considerarà l’aïllament com situació de baixa i l’empresa no ha de gestionar la declaració d’accident laboral. Pel que fa a les empreses que s'han vist obligades a suspendre l'activitat, poden demanar l'exempció de pagament dels sous dels treballadors presentant prèviament els fulls de cotitzacions. Govern assumirà el pagament d'aquesta part sempre i quan siguin persones donades d'alta abans del 15 de març.

Els autònoms que vulguin aturar la cotització s’han d’adreçar a la CASS
La Caixa Andorrana de Seguretat Social ha comunicat una sèrie de mesures de suport als assegurats i autònoms per la situació d’emergència sanitària del coronavirus.

Els autònoms que s’hagin vist obligats al cessament de l’activitat laboral per la situació d’emergència sanitària s’han d’adreçar a la CASS, on s’acolliran a la suspensió de la totalitat del pagament de les cotitzacions durant el període de confinament obligatori. La Caixa Andorrana de Seguretat Social ha comunicat aquest matí, arran de la llei aprovada ahir pel Consell General, una sèrie de mesures de suport als assegurats i autònoms per la situació d’emergència sanitària del coronavirus. Els assegurats que es trobin aïllats o diagnosticats per la Covid-19, rebran la baixa considerada com accident laboral i passaran a cobrar el 66% del sou. El personal sanitari o dels sectors actius aïllats o diagnosticats passaran a cobrar el 66% del seu salari, realitzant un complement per arribar al 100% en cas que la persona no tingui una assegurança complementària i sempre que l’empresa hagi declarat la situació com accident laboral. En el cas que l’empresa habiliti sistemes de teletreball no es considerarà l’aïllament com situació de baixa i l’empresa no ha de gestionar la declaració d’accident laboral. Pel que fa a les empreses que s’han vist obligades a suspendre l’activitat, poden demanar l’exempció de pagament dels sous dels treballadors presentant prèviament els fulls de cotitzacions. Govern assumirà el pagament d’aquesta part sempre que siguin persones donades d’alta abans del 15 de març.

https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2020/03/24/els_autonoms_que_vulguin_aturar_cotitzacio_per_crisi_han_adrecar_cass_158939_1125.html