Xavier Espot diu que s’està creant “un cert alarmisme” amb el preu del lloguer

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha sortit al pas de la controvèrsia generada en relació a les dades facilitades pel departament d’Estadística, que situaven el preu mitjà del lloguer en una forquilla entre 539 i 587 euros, assegurant que s’està creat “un cert ambient d’alarmisme” sobre aquesta problemàtica. En aquest sentit, ha indicat que “si ens estem autosuggestionant dient que tots els habitatges s’incrementen entre un 30 i un 40%, potser estem contribuint a empitjorar la situació”. Tanmateix ha apuntat que “tot i reconèixer que una minoria de propietaris està aplicant increments desmesurats, hi ha una majoria que practiquen increments raonables”. Espot, que va assistir en persona aquest dimarts a la reunió de la Comissió Nacional de l’Habitatge on es van fer públiques les dades en qüestió, ha indicat que el Govern no les dóna per bones “com a dades mitjanes actuals i encara menys com a mitjana dels increments de preus que actualment s’apliquen” perquè són del 2017 “quan l’augment dels preus no era tan visible i acotades a un perfil molt concret, famílies assentades a Andorra segurament amb contracte en vigor”.

http://lavalira.eu/?p=13015

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha sortit al pas de la controvèrsia generada en relació a les dades facilitades pel departament d’Estadística, que situaven el preu mitjà del lloguer en una forquilla entre 539 i 587 euros, assegurant que s’està creat “un cert ambient d’alarmisme” sobre aquesta problemàtica. En aquest sentit, ha indicat que “si ens estem autosuggestionant dient que tots els habitatges s’incrementen entre un 30 i un 40%, potser estem contribuint a empitjorar la situació”.

Tanmateix ha apuntat que “tot i reconèixer que una minoria de propietaris està aplicant increments desmesurats, hi ha una majoria que practiquen increments raonables”.

Espot, que va assistir en persona aquest dimarts a la reunió de la Comissió Nacional de l’Habitatge on es van fer públiques les dades en qüestió, ha indicat que el Govern no les dóna per bones “com a dades mitjanes actuals i encara menys com a mitjana dels increments de preus que actualment s’apliquen” perquè són del 2017 “quan l’augment dels preus no era tan visible i acotades a un perfil molt concret, famílies assentades a Andorra segurament amb contracte en vigor”.